Ένας διαφορετικός ποδοσφαιρικός αγώνας

Σε κλίμα χαράς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 03/11/2018 στο γήπεδο Τάκης Χαραλαμπίδης (Σιδηρόπουλου ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Δάδους-Δαφνίου και τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Αθηνών.

Πριν τον αγώνα οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς από τη σχολή του κυρίου Γεωργίου Καλογράνα και τον σύλλογο Θεσσαλιωτών.

Το σχολείο μας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Δάσους-Δαφνίου που μας χάρισαν  έναν φορητό υπολογιστή καθώς και τον κύριο Γιώργο Καλογράνα που στήριξε ιδιαίτερα αυτή την προσπάθεια.

 

soccer game

Γιορτάσαμε την ημέρα αθλητισμού 2017.

Στις 4 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες που είχαν διοργανώσει στο Αθλητικό κέντρο Χαϊδαρίου οι γυμναστές μας κ.Γιαχνή Ευαγγελία και κ.Νικηφορίδης Κων/νος στα πλαίσια της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους πρωταθλητές καθώς και αθλητές από τους τοπικούς συλλόγους που έδειξαν στα παιδιά την τεχνική των αγωνισμάτων τους.

Περισσότερα...

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

 

sports

 
 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
 
Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θέτοντας ως στόχο, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ? έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.
Συγκεκριμένα ορίζει, ως 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σχολικού έτους 2017-2018, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 (σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 143571/Γ4/10-9-2014 Υ.Α.)
 
 Κάθε σχολική μονάδα καλείται να αποφασίσει για τις δράσεις που θα υλοποιήσει, εντός του σχολικού ωραρίου. Ενδεικτικά προτείνονται τα κάτωθι :
? Αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, κ.λπ ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου, με ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριων τόσο στην οργάνωση όσο και στην εφαρμογή, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν παράλληλα με προβολές ταινιών και βίντεο, διαδραστικές συζητήσεις, ανάγνωση κειμένων, άρθρων, καλλιτεχνική ? εικαστική ? μουσική ενασχόληση (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κ.α.).
 
? Επίσκεψη επίλεκτων και διακριθέντων αθλητών. 
 
? Συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα, επισημαίνοντας ότι για τυχόν μετακινήσεις θα πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.
 
Επιπλέον επισημαίνεται ότι:
 
? Σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ή άλλων γεγονότων, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία του ίδιου μήνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων με ταυτόχρονη ενημέρωση της αρμόδιας Ομάδας Φυσικής Αγωγής (Ο.Φ.Α.) της Δ.Δ.Ε. 
 
 
Για τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στις ανωτέρω αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται:
 
α. Συμπληρωμένη η ονομαστική κατάσταση συμμετοχής των μαθητών (σε περίπτωση μετακίνησης εκτός της σχολικής μονάδας) 
β. Οι Μαθητές και μαθήτριες που δεν διαθέτουν Α.Δ.Υ.Μ. σε ισχύ, μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις μη κινητικές δραστηριότητες (οργανωτικές, δημιουργικές, διαδραστικές κλπ.),
γ. ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα με ευθύνη του οποίου θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών στις αθλητικές δραστηριότητες και
 δ.κατάλληλη αθλητική ενδυμασία.
 
 

24o ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2017 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας συμμετέχει στους αγώνες που η Διεύθυνση Νεολαίας, Αθλητισμού & Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου διοργανώνει το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017στο 1ο Αθλ. Κέντρο Χαϊδαρίου  το «24ο Διήμερο  Κλασσικού Αθλητισμού» για μαθητές και μαθήτριες  Δημοτικών Σχολείων.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των αγώνων

και πατώντας εδώ τις συμμετοχές στα αθλήματα των μαθητών μας

Περισσότερα...

Εορτασμός 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Αγαπητοί γονείς,

Με βάση τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ΔΕ θα γίνουν μαθήματα στο σχολείο.

Περισσότερα...

Συμμετοχή του σχολείου μας σε τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ και ποδοσφάιρου

Και φέτος, το σχόλειο μας πήρε μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Περισσότερα...

Συμμετοχή του σχολείου μας στο διήμερο κλασσικού αθλητισμού

Στις 16 και 17 Ιουνίου 2015 διεξήχθησαν για φέτος οι αγώνες κλασσικού αθλητισμού όλων των δημοτικών σχολείων του δήμου μας.

Περισσότερα...

Αθλητικές

Η διοργάνωση των σχολικών πρωταθλημάτων έχει σκοπό τη δημιουργία ευκαιριών για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων των μαθητών στον αθλητισμό, τη συνολική καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους, τη συνέχιση της αθλητικής παράδοσης της χώρας μας καθώς και την εκπροσώπησή της σε διεθνείς μαθητικές αθλητικές συναντήσεις.

Μετά από πρόσκληση του γραφείου Φυσικής Αγωγής, το σχολείο μας συμμετείχε στη διοργάνωση Σχολικών Αγώνων Αθλοπαιδειάς Πετοσφαίρισης με επιτυχία.

Πρόσθετες πληροφορίες